Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2006 20:35 - Лестър Браун в София на 15 септември
Автор: gorichka Категория: Други   
Прочетен: 759 Коментари: 0 Гласове:
0



Д-р Лестър Браун, не е кой да е, а е основателят на Worldwatch Institute и автор на бестселъра "План Б". Този петък ще можеш да научиш лично от него какво е "eкологично устойчива икономика".

"Икономическо развитие ИЛИ устойчива оклона среда - няма ли друг избор?". Отговор на този въпрос можеш да получиш от д-р Лестър Браун (президент на Института по политиката на земята във Вашингтон), ако чуеш откритата му лекция на 15 септември в БАН (Българска академия на науките). Точно в 14.00 ч. Браун ще представи книгата си "План Б 2.0: Спасяване на планетата в стрес и цивилизацията в беда". Лекцията е със свободен вход .

Д-р Лестър Браун е един от най-известните изследователи на околната среда в света; основател на "Worldwatch Institute" и автор на годишните доклади "Състояние на света". Той е един от най-публикуваните автори с 50 книги, преведени на 40 езика; получил 23 отличия от университети в Европа, Северна Америка и Азия. "Вашингтон Поуст" го определя като "един от най-влиятелните мислители на света", а през 1995 г. "Кой кой е" го обявява за един от 50-те велики американци. Пложително си заслужава на 15 септември да се завъртиш около БАН.

Чрез "План Б 2.0", д-р Браун лансира идеята за т.нар. eкологично устойчива икономика и за въвеждането на концепцията за екологично устойчиво развитие.

"В момента предизвикателството е да изградим една нова икономика и да направим това изключително бързо преди да сме изпуснали онези "крайни срокове", след които икономическата система започва да се разпада," твърди д-р Браун.

Темата категорично е актуална, авторитетът на изследователя е респектиращ, а гледната точка - заинтригуваща. Така че заповядай на 15 септември (този петък) в голямата зала на Българска академия на науките точно в 14:00, където ще се проведе 45-минутната лекция. След нея ще имаш възможност да задедеш своите въпроси. Повече за идеите на д-р Браун ще откриеш на : 
www.earth-policy.org
  - - www.worldwatch.org



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Блогрол