Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2006 12:04 - WWF кани на купон на Витоша за рождения ден на природния парк
Автор: gorichka Категория: Други   
Прочетен: 2873 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

София – Международната природозащитна организация WWF ще отбележи 72-рия рожден ден на най-стария природен парк на Балканите – Витоша - с празненство от 11 до 14 часа утре, 28 октомври 2006 г., на поляната край хижа „Момина скала”.

Както на всяко празненство ще се слуша музика, ще се танцува и дори ще се изяде торта от 1 квадратен метър.

Гостите на празника ще могат да се развихрят върху огромна поздравителна картичка. Изрисувана и облепена намясто с природни материали, тя ще бъде връчена на екипа на Природен парк „Витоша” по случай рождения ден.

Ще има състезания и конкурси за най-малките и ще се раздават подаръци не само на рожденика, но и на гостите. Те обаче ще трябва да открият всичко сами с помощта на карта, въображение и малко хитрост.

Всеки, който иска да остане природа в България, ще може да се подпише под петицията, която се разпространява от 14 български природозащитни организации.

Заповядайте на Витоша, за да отпразнуваме рождения ден на природния парк и да помогнем да се опази българската природа.


- Как се стига до мястото на купона?

* С обществен транспорт може да се стигне до местността Златните мостове на Витоша. Оттам до поляната край хижа Момина скала е около половин час спокойно ходене.

*Маршрутка тръгва на всеки половин час от Руски паметник по бул. „Цар Борис ІІІ” и „Беловодски път” до Златните мостове.

*Автобуси тръгват от автостанция „Овча купел” за Златните мостове.

- През 1934 г. Витоша е обявена за първия природен парк в България и на Балканския полуостров по инициатива на Съюза за защита на родната природа. Това става само една година след Лондонското определение за национални паркове. За начало на туристическото движение в България се приема първият излет до Черни връх на Витоша на 28 август 1895 г., дело на писателя Алеко Константинов. Първата българска планинска хижа – Алеко, отваря врати също на Витоша през 1924 г.



Тагове:   купон,   Витоша,   парк,   ден,   кани,


Гласувай:
0



1. zms - Здревейте, WWF !
27.10.2006 13:49
Поздравяваме ви за добрата идея! Успех!
цитирай
2. erato - strahotno
27.10.2006 14:46
nadqvam se da si namerq kompaniq i da otida
цитирай
3. анонимен - Много се радвам!
27.10.2006 22:22
Много са препятстивята, които спират развитието на този здравословен и красив спорт туризма. До колкото ми е известно много от отдавна автобуси до Златни мостове и Копитото не пътуват. Маршрутката, която се предлага от някой фирмаджия - олигофренен капиталист няма да може да извози само хората, които мечтаят да отидат на празника. А пеша трудно ще се качите са тази изкуствена храна, която ни се предлага на пазара. А и да има автобуси, те са на фирма, която въобще е неадекватна. Билета в една посока е 2 лева. Двупосочния е с отстъпка. Искат да печелят от високите цени, а не от оборота. Автобусанта линия я водят извънградска. Имаше период, когато с билетите от градския транспорт можеше да се ползва лииня 61 - до Златни мостове. Картите също не са евтини и смятам, че хората заслужават да посещават парка на тази цена. Да мислим за бъдещето и за инвестиция в здравето. Бързото забогатяване на инфантилни чатници, които държат тази линия няма да доведе до абсолютно никакви плюсове. Няма да се учудя, ако заградят парк Витоша и започнат да ни събират такса за преминаване към по-високата част на планината. Нещо като черноморието.
цитирай
Търсене

Архив
Блогрол