Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2006 13:19 - Артистична акция и бдение на пл. Св. Неделя в София от 11:30 часа на 19.10.2006 г
Автор: gorichka Категория: Други   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
0



Коалицията от 13 български природозащитни организации ви кани на артистична акция и бдение на пл. Св. Неделя в София от 11:30 часа на 19.10.2006 г. (четвъртък). Недалеч от мястото на събитието Върховният административен съд (ВАС) ще разглежда делата за заличаване на Защитена местност «Камчийски пясъци» и за незаконните строежи при с. Варвара в Природен парк «Странджа».

Кампанията “За да остане природа в България“ цели да се прекрати унищожаването на най-ценните природни територии у нас. Досега над 20 000 граждани от 343 населени места в България и по света подписаха призива в подкрепа на конкретните искания, изпратени от коалицията до институциите в страната. Той се разпространява в електронен вид от www.bluelink.net/zaprirodata и в печатен вид от инициативни групи и граждани.

Участници в коалицията: Асоциацията на парковете в България, Българската асоциация за алтернативен туризъм, Българското дружество за защита на птиците, Българското дружество по фитоценология – 2001, Българската фондация “Биоразнообразие”, Информационния и учебен център по екология, НД “Екогласност”, Сдружение “Агролинк”, Сдружение за дива природа – БАЛКАНИ, Сдружение „За Земята”, СНЦ “Зелени Балкани”, Сдружение „Природен Фонд” и WWF Дунавско–Карпатска програма България.


Тагове:   неделя,   акция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Блогрол